Cyber Observer dashboard nu beschikbaar in Benelux bij NewChannel

Marketing Persbericht

Inzicht en overzicht van complete IT omgeving cruciaal voor CISO

Zoetermeer – NewChannel en Cyber Observer zijn een distributie samenwerking aangegaan waardoor de wereld van CISO’s en CxO’s er een heel stuk beter gaat uitzien en risico’s eerder kunnen worden herkend en voorkomen. Cyber Observer biedt een eenduidige dashboard omgeving waarin bedrijfskritieke informatie over IT systemen van een groot aantal systemen centraal wordt verzameld en op een heldere en inzichtelijke wijze wordt weergegeven. In plaats van een wirwar van verschillende management en rapportage systemen, geeft Cyber Observer binnen een aantal klikken alle informatie weer van alle aanwezige systemen, inclusief cybersecurity score, inclusief risico analyses, inclusief eventueel te ondernemen acties en inclusief volledige conformiteit aan internationaal geaccepteerde standaards, zoals ISO, NIST, PCI-DSS, SWIFT, GDPR en meer. Voor CISO’s en CxO’s biedt Cyber Observer hen de inzichten die zij voorheen niet beschikbaar hadden, maar die wel noodzakelijk zijn.

De conditie van cyberbeveiliging wordt niet beter, ook al investeren we meer dan ooit in nieuwe technologieën en oplossingen. Meer dan 50% van de IT-experts geeft aan geen vertrouwen te hebben in de mogelijkheden van hun organisatie om datalekken te stoppen met behulp van haar huidige beveiligingsportfolio en slechts 41% van mening dat hun IT-beveiligingsteam effectief is in het identificeren en dichten van IT-beveiligingslekken. En tot wel 75% van alle IT-experts geeft aan dat hun IT-beveiligingsteam niet in staat is om binnen één dag op beveiligingsincidenten te reageren”, zegt Richard Booms, Regional Sales Director DACH en Benelux bij Cyber Observer. “80% van het probleem kan worden opgelost door de cyberhygiëne correct te krijgen, in plaats van de nieuwste geavanceerde technologie na te jagen!”.

Meten is weten, maar teveel meetgegevens en onduidelijk weergegeven helpt niet echt om een goed overzicht van een totale cybersecurity status te krijgen én te houden. In de gesprekken met onze resellers en dan name die partners met vaak grotere bedrijven en instellingen als hun klanten, ontdekten wij regelmatig soortgelijke uitdagingen. CISO, CxO en hoger IT management moeten een real-time en inhoudelijk gedetailleerd inzicht en overzicht hebben en houden van de totale IT infrastructuur, niet alleen op technisch gebied, maar ook organisatorisch en procedurematig.”, zegt Raymond Kreefft van NewChannel. “Hoe weet men dat de ISO-processen worden gevolgd, hoe houdt je inzicht in de AVG/GDPR-naleving, hoe verlopen de financiële SWIFT-procedures en meer. Eén dashboard klinkt dan heel makkelijk en zelfs noodzakelijk, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het lukt Cyber Observer om juist voor dat soort vaak complexe management uitdagingen een helder, compleet, near real-time en inzichtelijk dashboard voor te leggen aan het IT management, zodat de juiste beslissingen op het juiste moment kunnen worden genomen.

Inmiddels zijn eerste gesprekken gaande met grote organisaties in de Benelux en met IT partners over de unieke mogelijkheden die Cyber Observer biedt. Op de website van NewChannel (www.newchannel.nl/cyber-observer) is uitgebreide informatie beschikbaar, inclusief schermvoorbeelden van de dashboards en kan een vrijblijvende online demo worden aangevraagd. Partners (VAR, reseller, Managed Services Providers) die meer informatie willen over de mogelijkheden die Cyber Observer ook voor hun klanten kan bieden, kunnen contact opnemen met NewChannel.

Over Cyber Observer

Cyber ​​Observer Ltd. ontwikkelt en verkoopt tools voor het beheer van Cyber ​​Security-architecturen. Het team van Cyber ​​Observer is gespecialiseerd in het bieden van uitgebreide, visuele, near realtime prestatieoverzichten met bedrijfskritische security control (CSC) analyses ten behoeven van hogere bedrijfsfunctionarissen, CISO, IT-management en op CxO niveau.

Jarenlange ervaring in grootschalige, gecompliceerde softwareontwikkeling bij het Israëlische premier Office’s Centre for Computing and Information Systems, de Israeli Defence Forces, Rafael en anderen hebben de oprichters van Cyber ​​Observer tot wereldwijd erkende experts gemaakt. Hun succesvolle oplossingen hebben tientallen grote ondernemingen geholpen bij het omgaan met complexe management- en technische uitdagingen.